Video thumbnail 7sos landing pages
Ettelijke tonnen gerecycled
0

In 2023 heeft de ROCKWOOL Group 59.000 ton steenwolafval gerecycled.

Gerecycled materiaal
0

Onze producten bevatten tot 64% gerecycled materiaal en elke tegel bevat minimaal 29% gerecycled materiaal. Rockfon oplossingen zijn ook gemaakt van gerecyclede steenwol.

Landen
0

Landen waar ROCKWOOL een recyclingdienst aanbiedt

Wij sluiten de kringloop

Steenwol is volledig te recyclen in een gesloten cyclus. Wij downcyclen niet, maar recyclen onze steenwolproducten keer op keer zonder dat hun kwaliteit eronder lijdt.

Onze ROCKWOOL fabrieken ontvangen steenwolafval, transformeren het tot briketten en hergebruiken die tijdens de productie in plaats van nieuwe stenen. Op die manier produceren we nieuwe, kwaliteitsvolle steenwolproducten met een hoog percentage gerecycled materiaal.

BE-VL - Closed loop - Sustainability

Circulaire eigenschappen ingebouwd

We dragen circulariteit hoog in het vaandel en doen ons best om de hoeveelheid emissies en afval uit het 'take, make, dispose'-model dat gangbaar is in de bouwsector, tot een minimum te beperken. Onze akoestische oplossingen bevatten 29% tot 64% gerecycled materiaal en we gebruiken geen schaarse grondstoffen.

Na de plaatsing halen we het snijafval op voor recycling. En wanneer onze ophangsystemen en akoestische plafondoplossingen het einde van hun levensduur hebben bereikt, recycleren we die ook. We vormen onze producten keer op keer om tot nieuwe, duurzame oplossingen met dezelfde kwaliteit. Bovendien downcyclen we ze nooit naar producten met een lagere waarde.

BNL - Circularity - Sustainability

Modulair en demonteerbaar ontwerp

Ook modulariteit is een belangrijk aspect van duurzaamheid. De akoestische oplossingen van Rockfon zijn aanpasbaar bij wijzigingen in de fysieke ruimte en bij renovaties. Je kunt ze namelijk handmatig verwijderen zonder de structuur aan te tasten.

Dat is goed nieuws, want modulaire bouwmaterialen moet je niet weggooien. Wanneer je een ruimte herinricht, demonteer je ze gewoon en gebruik je ze opnieuw.

Installer, installing, ceiling, tiles , Rockfon, Glasses, Gloves, Install, BE, Wijnegem

Wat betekent dit voor jou?

 

De bouwsector is verantwoordelijk voor 1 tot 2 miljard ton afval. Dat is een derde van de totale wereldwijde afvalberg, en wij nemen dat cijfer bijzonder ernstig.

Het is belangrijker dan ooit dat we materiaal recyclen, en in die omschakeling spelen we allemaal een sleutelrol.

RockWorld imagery, Modern living, architecture, work, office, building

Wij helpen je te recyclen

 

We werken samen met afvalverwerkingsbedrijven in landen over de hele wereld om jou te helpen je steentje bij te dragen aan een circulaire toekomst.

Onze partners helpen bij het sorteren van afval en brengen het terug naar onze fabrieken, waar wij het in nieuwe steenwolproducten verwerken.

 

RockWorld imagery,The Big Picture, circularity, reuse, stonewool, recycling