bucket_iconCreated with Sketch.

Voldoen aan de uitdagingen van een modern kantoor

In de huidige kenniseconomie moeten we afleiding en ontevredenheid van kantoormedewerkers door geluidshinder gaan aanpakken.   Medewerkers voelen zich gelukkiger en zijn productiever als ze in een creatieve en inspirerende omgeving vrij met elkaar kunnen communiceren. Ruim 90% van de bedrijfskosten van een organisatie komt voort uit werknemers en hun efficiëntie, en daarom is het belangrijk om een omgeving te creëren waarin men vrij, flexibel en intensief met elkaar kan samenwerken, zonder dat de principes van een modern kantoor overboord worden gegooid.

Het belang van goede akoestiek op kantoor

In een onderzoek gepubliceerd in Leesman Review zegt 76% van de kantoormedewerkers dat geluidshinder op de werkplek een belangrijke storende factor is, terwijl slechts 30% aangeeft tevreden te zijn over het geluidsniveau op hun werkplek.

Het is belangrijk om in open en modulaire kantoren de geluidsniveaus onder controle te houden via geluidsabsorptie- en geluidsisolatiematerialen, omdat veel geluidshinder kan leiden tot stress, verzuim, concentratieverlies en problemen bij het uitvoeren van cognitieve taken.

Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers in een open kantoor 15% minder productief zijn, meer moeite hebben om zich te concentreren en mogelijk tot 20 minuten per dag verspillen aan kleine afleidingen op kantoor. In het Verenigd Koninkrijk verliezen Britse werkgevers £30 miljard per jaar als gevolg van productieverlies, werving en werkverzuim. Niettemin is bewezen dat het akoestisch aanpassen van de kantooromgeving positieve resultaten kan opleveren. 

Flexibiliteit is de sleutel

De hoge kosten van vastgoedontwikkeling zijn voor veel ontwikkelaars aanleiding om een gebruikersgerichte focus te hanteren bij de ontwikkeling van onroerend goed: zij ontwerpen gebouwen die huurders modulariteit bieden, omdat ze beseffen dat verschillende huurders ook verschillende behoeften hebben.  

Deze vooruitstrevende benadering, met oog voor het totale kostenplaatje, vereist duurzame producten die geschikt zijn voor aanpaspare omgevingen: ruimtes die men relatief snel en makkelijk opnieuw kan indelen. 

Bouwen aan productiviteit

Het kan een uitdaging zijn om de hoeveelheid afleiding en de schadelijke effecten van geluid te verminderen, terwijl er toch een flexibele en aantrekkelijke werkomgeving wordt gecreëerd. Door het gebruik van niet-reflecterend en geluidsabsorberend materiaal op plafonds en wanden verminderen galmtijden en daarmee ook afleidende invloeden op kantoor.

76% van de kantoormedewerkers vindt geluidshinder een belangrijke storende factor op de werkplek.

Leesman Review

Volg ons op Pinterest

Bekijk onze Pinterest pagina en wordt geïnspireerd door adembenemende architectonische interieurontwerpen.
Volg en pin ons; word enthousiast om prachtige akoestische omgevingen te creëren.