Rockworld imagery, circularity, recycling, reuse

Wij houden de cyclus gesloten

Om afstand te nemen van de huidige, lineaire verbruiksmethode, vermindert de circulaire economie ons materiaalverbruik door efficiënt en winstgevend hergebruik van grondstoffen. Voor een wereld die efficiënt omspringt met haar grondstoffen, moeten we voorzien in duurzame producten en tegelijkertijd zo min mogelijk natuurlijke hulpbronnen verbruiken.

 Geen enkele van onze fabrieken transporteert steenwol naar de vuilstortplaats
 Creëer een volledige duurzame, gesloten product cyclus. Steenwol is een herbruikbaar materiaal
 Steenwol is een volledig recyclebaar materiaal met een gesloten cyclus. Onze recylingcyclus vermindert de waarde niet en ons product kan nagenoeg eindeloos gerecycled worden...

 

 

video illustration, closed loop recycling of own products, susatinability, recycling, rockfon
In 2019 werd 159.000 ton steenwol verzameld voor recycling

Een onuitputtelijke en natuurlijke grondstof

Steenwol is een onuitputtelijke grondstof en een duurzaam bouwmateriaal. Onze steenwol, die aan het begin van de twintigste eeuw in Hawaï werd ontdekt, is een natuurlijk bijproduct van vulkanische activiteit dat wordt gesmolten en vervolgens tot natuurlijke vezels wordt gesponnen.

 De aarde produceert 38.000 maal meer steenmaterie dan er wordt gebruikt voor de jaarlijkse productie van ROCKWOOL steenwol.

 

 

RockWorld imagery,The Big Picture, stone, rock, plant,
Annual Report Images, indoors

Best-in-class luchtemissie labels

Tijdens interieurbouw vormen vervuilers zoals formaldehyde, of CH2O, de voornaamste problemen binnenshuis.

 

Onze producten zijn bekroond met best-in-class binnenklimaat labels zoals het Franse VOC A+, Greenguard Gold, het Finse M1, Blue Angel, Singapore Green Building Product Certificate en het Deense Indoor Climate Label.

 Al onze producten gebaseerd op tweede generatie bindmiddel stoten 10x minder uit dan de door de WGO aanbevolen hoeveelheden. Onze producten gebaseerd op eerste generatie bindmiddel scoren ook beduidend lager dan de WGO norm.

 

 

 

 

video illustration, best in class air emission labels, sustainability, recycling, rockfon
Onze producten zijn gecertificeerd door de strengste keurmerken en standaarden ter wereld, zowel voor formaldehyde alsook de VOS-emissies.

Magdalini Psarra

Public Affairs & Sustainability Manager, Rockfon

Veilige ongevaarlijke materialen

ROCKWOOL steenwol producten zijn veilig in gebruik, veilig tijdens de installatie en veilig tijdens de productie.

 Dit wordt gedocumenteerd in honderden peer-reviewed wetenschappelijke artikelen in de afgelopen 55 jaar.
 Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek van de WHO (IARC) stelt steenwol vrij van de lijst van "mogelijk kankerverwekkende stoffen".
 De kern van onze steenwol voldoet gecertificeerd aan Note Q voor veilige minerale wolvezels van de EU-verordening (EC) 1272/2008 en Richtlijn 97/69/EC.

 

 

 

 

Girl climbing rocks