Kies voor circulair

Kies voor Rockcycle en lever een bijdrage aan de circulaire economie. In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Maak gebruik van Rockcycle bij de renovatie of sloop van jouw project en draag bij aan een beter milieu. Door vermindering van afval én een verlaging van het primair grondstofverbruik.

Daarnaast helpt de keuze voor onze duurzame producten van steenwol je bij het creëren van groene gebouwen. Om in aanmerking te komen voor duurzaamheidscertificeringen, zoals BREEAM® en LEED®, beschikken wij over milieuproductdeclaraties (EPD’s) en productduurzaamheids-verklaringen van onze producten en ISO 14001 certificaten van de fabrieken. Bekijk alle documenten in onze Documentatiebibliotheek.

Lees meer over het duurzame karakter van onze producten en onze doelstellingen voor de toekomst in het jaarlijkse ROCKWOOL Group Sustainability Report (Engelstalig).

‘Waste no more’

Rockcycle biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL steenwolresten. In samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen.

Renewi ziet afval als kans. Met hun jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met innovatie en de nieuwste technologie, zetten ze afval weer om tot bruikbare materialen. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag de grondstoffen van morgen.

Neem vrijblijvend contact op!

Duurzame grondstof
0

Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt.

Recyclebare grondstof
0

Onze steenwol producten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede materialen.

Video thumbnail 7sos landing pages

Rockfon: van nature circulair

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Steenwol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Met Rockcycle investeren we samen met jou in een betere en duurzame toekomst voor volgende generaties

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik gebruikmaken van Rockcycle?
2. Welke partner is ingeschakeld bij Rockcycle?
3. Met wie kan ik het beste contact opnemen als ik vragen heb over Rockcycle?
4. Wat zijn de contactgegevens van Renewi?
5. Hoe lang op voorhand dient de Rockcycle service vastgelegd te worden?
6. Welke producten kunnen opgehaald worden met Rockcycle?
7. Wat zijn de acceptatievoorwaarden van ROCKWOOL steenwol voor de Rockcycle service?
8. Is het mogelijk om ook ander bouwafval te laten inzamelen?
9. Wat zijn de kosten per inzamelunit en wat is inclusief?
10. Waarom gebruikmaken van Rockcycle?
;