bucket_iconCreated with Sketch.

Akoestische oplossingen zorgen voor een veilige werkomgeving

Het ontwerpen van productiefaciliteiten in de industriële sector vormt een grote uitdaging omdat er, afhankelijk van het soort industrie, voldaan moet worden aan uiteenlopende voorwaarden. In de zware industrie gelden andere wetten dan in de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie of bij het verwerken van vloeistoffen; overal zijn er specifieke akoestische problemen en vraagstukken op het gebied van binnenklimaat die opgelost moeten worden. 

Bij het ontwerpen van productiezones moeten tal van criteria worden overwogen: beheersing van industrielawaai, passende lichtomstandigheden, een verbeterde brandveiligheid en, in sommige gevallen, een hoge mate van hygiëne. 

Akoestische oplossingen

De akoestische eisen in de industriële sector zijn aanzienlijk, vooral omdat industriële geluidsniveaus over het algemeen flink hoger liggen dan op andere werkplekken. Voor de beste akoestische omstandigheden op elk industrieel terrein, dient de nadruk te liggen op het gebruik van materiaal voor akoestische oplossingen. 

Akoestische baffles

In de industriële sector kunnen traditionele akoestische systeemplafonds vaak niet worden geïnstalleerd. Dit kan het gevolg zijn van het aantal complexe service-installaties in de fabriek, die niet bedekt kunnen worden met een plafond. Het gebruik van akoestische baffles en geluidsabsorberende wandpanelen is een uitstekend alternatief voor het traditionele systeemplafond.

Industriële hygiëne

Er is extra veel aandacht voor hygiëne in de industriële sector, met name op plekken waar voedsel wordt geproduceerd of opgeslagen. Er gelden strenge gezondheidsvoorschriften voor de werkoppervlakken in deze industrieën, omdat zij bacteriën kunnen verspreiden die vrijkomen bij het verwerken van voedsel. 

De mogelijkheid om bouwmaterialen, inclusief akoestische oplossingen, te reinigen en te desinfecteren, speelt een belangrijke rol bij het verminderen van de overdracht van bacteriën.

Industriële geluidsniveaus liggen over het algemeen flink hoger dan op andere werkplekken.