Rockfon vergroent

15 oktober 2020

Door ons steeds te focussen op energie-efficiëntie en op het vergroenen van de elektriciteit die we verbruiken, zijn we erin geslaagd om het milieuprofiel van onze akoestische oplossingen met meer dan 10% te verbeteren.

Duurzaamheid, gebouw, stad, groen

De voorbije jaren hebben we duidelijk gemerkt wat voor enorme impact de klimaatverandering op ons leven heeft en gezien wat dit voor de komende generaties zal betekenen. Met dat in het achterhoofd erkennen we dat ook wij een rol in dit proces spelen, en dat ook wij de verantwoordelijkheid dragen om naar duurzamere methoden en processen over te schakelen.

Als deel van de ROCKWOOL Group zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de koolstofvoetafdruk van ons bedrijf sneller te verkleinen. Ons ambitieuze doel: tegen 2030 willen we de koolstofvoetafdruk van al onze fabrieken met 20% verkleinen én onze energie-efficiëntie verhogen.

Onze bewezen prestaties

Ben je benieuwd hoe we precies naar onze ambitieuze doelstellingen toe streven? Download dan ons duurzaamheidsrapport

Als je meer wilt weten over de Rockfon producten in het bijzonder, lees dan onze milieuproductverklaringen (EPD's). Die vind je op onze website of in lokale databases, zoals EPD Norge, IBU en UL.

De EPD is een technisch document dat door een externe partij wordt geverifieerd. De essentiële productinformatie in zo'n document is dus gegarandeerd betrouwbaar. Het meet de impact van onze producten op basis van verschillende milieu-, grondstoffen- en afvalcriteria.  

Onze EPD dekt ons volledige productassortiment dankzij de productschaalformule. Als je ergens over twijfelt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Een meetbare verbetering

Dit jaar mogen we trots zijn op onszelf: we zijn er niet alleen in geslaagd om onze EPD's te updaten, maar ook om onze milieu-impact te verkleinen. We hebben het milieuprofiel van onze akoestische oplossingen met meer dan 10% verbeterd, zoals te lezen valt in onze EPD's. Dit mooie resultaat hebben we bereikt door ons steeds te focussen op energie-efficiëntie en op het vergroenen van de elektriciteit die we verbruiken.​

We volgen onze milieuprestaties voortdurend op en streven er steeds naar om de lat qua duurzaamheid nog hoger te leggen. Hou ons dus zeker in het oog als je benieuwd bent naar onze volgende stap!​

Hoe duurzame beslissingen te nemen met behulp van LCA & EPD's

Wil je meer weten over hoe je duurzame beslissingen kan nemen met behulp van levenscyclusanalyses en milieuproductverklaringen? Bekijk deze korte video om een ​​overzicht te krijgen van de belangrijke punten waarmee je rekening moet houden in jouw volgende project.

Bekijk de video

Sustainability, Building, City, Green