Ontwerp een modern kantoor op de juiste manier

23 januari 2023

Nu medewerkers weer voor een groot deel teruggekeerd zijn naar kantoor, is het creëren van flexibele werkplekken die verbinding en teamwork bevorderen cruciaal in een modern kantoorontwerp.

Rockfon Canva Floor Screen in een open kantoor

Rockfon Canva Floor Screen in een open kantoor

Het mensgerichte kantoor is geëvolueerd naar een nieuw tijdperk waarin het volgen van traditionele designtrends niet langer werkt. In plaats daarvan zijn plekken voor samenwerking nodig die het welzijn en de mentale gezondheid van medewerkers bevorderen. Deze tips en trucs kunnen helpen bij het creëren van een ontwerp dat aan deze behoeften voldoet.

Wat is een modern kantoorconcept?

Het hedendaagse kantoorontwerp is anders dan de interieurs uit het verleden. Het richt zich op teamwork, de werkstijl van medewerkers en het stimuleren van creativiteit. Kantoorinrichters zetten hun kennis in om ervoor te zorgen dat het kantoor over de juiste hulpmiddelen beschikt en aanvoelt als een plek waar groepen ideeën kunnen uitwisselen. Dit kan medewerkers helpen om beter te presteren en nieuwe inzichten te verwerven en tegelijkertijd groepsdenken voorkomen.

Bedrijven die dit als een belangrijk criterium zien voor teameffectiviteit, plukken daar de vruchten van. Deze open kantoorconcepten zijn meestal ontworpen met een mooi interieurdesign en natuurlijk licht.

De moderne kantoorinrichting van vandaag omarmt een nieuwe cultuur waarin collega's relaties opbouwen en gericht zijn op prestaties. Denk hierbij aan industrieel kantoordesign, ergonomische werkplekken, glazen deuren en wanden, activiteitgerichte zones, flexplekken en biofiele werkplekken.

Moderne kantoren hebben vaak meer weg van een creatieve ruimte die aanvoelt als thuis. Ze hebben flexibele plekken en zones die het welzijn van de medewerkers bevorderen. Ze hebben ook comfortabel meubilair met natuurlijke elementen.

Moderne kantooromgevingen bevorderen de productiviteit en laten een blijvende indruk achter op elke klant of potentiële werknemer. Bovendien zijn medewerkers er gezonder en wordt stress en spanning van het werken op kantoor verminderd.

Rockfon Lamella Lounge Environment #3

Rockfon Lamella en Rockfon Eclipse

Rockfon Canva Office Environment #6

Rockfon Canva Wall Panel en Rockfon Canva Hanging Divider

Rockfon Lamella Meeting Room - Render

Rockfon Lamella in de vergaderruimte

Veel moderne kantoren maken gebruik van hybride werkplekken, dus het kantoorontwerp moet uitnodigend en aantrekkelijk zijn voor de medewerkers. Een kantoor ontwerpen dat veiliger en comfortabeler is voor medewerkers, kan de productiviteit verbeteren. Door een comfortabele en ontspannen omgeving te creëren, voelen ze zich beter en kunnen ze hun werk beter doen. Aandacht voor welzijn is belangrijk voor de algehele tevredenheid en het geluk van de medewerkers.

Bedrijven die begrijpen hoe een moderne kantoorinrichting getalenteerde medewerkers kan aantrekken en behouden en de kantoorcultuur kan verbeteren, zullen in de toekomst succesvol zijn. Zij kunnen een betere werkomgeving creëren voor hun medewerkers en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.

Rockfon helpt je om een modern kantoor te ontwerpen

Moderne kantoren kunnen verbeterd worden met multifunctionele oplossingen. Rockfon® Hub is een akoestisch geoptimaliseerde multifunctionele zone waarmee je privacy kunt creëren als dat nodig is. Stel hem zelf op maat samen om te passen bij de behoeften van het kantoor.

Met de akoestische kunstwerken en panelen van Rockfon® Canva creëer je symmetrie waar nodig. Het helpt de sfeer te bepalen in een ruimte of versterkt de zichtbaarheid van het merk. De wandpanelen, hangende dividers en vloerschermen zijn standaard verkrijgbaar in 34 kleuren en tevens met een ontwerp op maat voor onbeperkte ontwerpvrijheid.

Perfect voor elke vergaderruimte of ruimte waar presentaties gehouden kunnen worden en tevens als ondersteuning bij teamwork en samenwerking. Ze zijn modulair van aard dankzij de afneembare doeken die naar behoefte kunnen worden verwisseld.