Rockfon Senses: zorg voor een frisse look met natuurlijke elementen die alle zintuigen prikkelen

Fris, modern, biofiel ontwerp gemaakt van alpenbloemen, grassen en bladeren. Rockfon Senses combineert organische materialen met hoogpresterende akoestische kwaliteiten.

Inspireer met elementen uit de natuur en bevorder biofiel ontwerp

Het leven op aarde verandert terwijl we worden geconfronteerd met een escalerende milieucrisis, pandemische ziekten en uitdagingen die voortvloeien uit het leven in een complexe en sterk gedigitaliseerde mondiale samenleving. Het is een duidelijk bewijs dat we moeten handelen en de perceptie moeten veranderen van hoe we onze omgeving beïnvloeden. Het heeft zelfs een trend gecreëerd waarin ontwerpoplossingen verschuiven naar een duurzamer profiel, gericht op welzijn en de impact ervan op de planeet en de mensen.

"Mensen willen de natuur naar binnen halen door gebruik te maken van kleuren en natuurlijke materialen. Het groeiende bewustzijn van een holistisch ontwerp richt zich op duurzaamheid en de noodzaak om opnieuw contact te maken met de natuur als de belangrijkste drijfveren voor toekomstige ontwerpoplossingen. Ze zijn zich bewust van hoe hun omgeving hun gedrag beïnvloedt en ik verwacht dat we steeds meer ontwerpoplossingen gaan zien die mensen kunnen aanraken en voelen. De holistische ontwerpbenadering zal van invloed zijn op hoe producten en oplossingen het welzijn ondersteunen en mensen helpen contact te maken met de natuur", zegt Christian Klinge, Innovation Director bij Rockfon.

Het gebruik van natuurlijke materialen, daglicht en veel groen om een effectieve en aangename binnenomgeving te creëren, vormt de kern van de biofiele designtrend. De mens is geëvolueerd om in en met de natuur te werken. Ontwerpen met natuurlijke kenmerken helpt ons onze ecologische voetafdruk te verkleinen en gezondheidsvoordelen te realiseren, zoals het verlagen van de bloeddruk en stresssymptomen.

Rockfon Senses Office Environment #2

Rockfon® Senses

Ontwerp voor ieder zintuig

Ontwerp interieurruimtes die alle zintuigen prikkelen

Als mensen voelen we ons van nature aangetrokken tot ruimtes met natuurlijk licht, frisse lucht en groen. Deze affiniteit, ook wel biofilie genoemd, zit diep geworteld in ons DNA. Moderne ontwikkelingen op het gebied van industrialisatie en digitalisering hebben echter geleid tot omgevingen die ons afsnijden van veel van deze basiservaringen.

Er breekt een nieuw tijdperk aan en we willen ons opnieuw verbinden met de natuur, aangezien deze ontkoppeling negatieve effecten heeft op onze algehele gezondheid en welzijn. Met meer dan 90% van onze tijd die we binnenshuis doorbrengen, is de trend om organische materialen in binnenruimtes te gebruiken belangrijker dan ooit. Interieurontwerp moet elk zintuig aanspreken, waarbij alle elementen worden toegevoegd om de perfecte binnenomgeving te creëren.

Onze zintuigen spelen een belangrijke rol in hoe we onze omgeving ervaren en erop reageren. Onze hersenen interpreteren aanraking, geur, zicht en geluid om een multisensorische ervaring te creëren en de informatie die ze ontvangen beïnvloedt onze stemming, ons gedrag en ons algehele welzijn.

Een heerlijke geur

Een aangename geur heeft de kracht om ons humeur te verbeteren en de drang te creëren om langer binnen te blijven. De natuurlijke geur van planten en natuurlijke materialen balanceren, harmoniseren en bevorderen een gezonde omgeving. Ze zijn de verbindende schakel voor inspiratie en positieve associatie tussen de ruimte en de gebruikers. Het verspreiden van een natuurlijk aroma in de werkomgeving kan medewerkers effectief helpen om te ontspannen en zich te concentreren.

Een akoestische omgeving

De juiste toon zetten voor je interieur is essentieel, want je wilt niet dat je ruimte ofwel vol lawaai en overlast is, ofwel helemaal stil is. Het vereist een goede balans tussen stilte en geluid om gezonde ruimtes te creëren. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat ongewenst geluid onze concentratie negatief beïnvloedt. Het maakt ons prikkelbaar omdat elke beweging ons een ongemakkelijk gevoel kan geven. Daarom moet het interieur in staat zijn om ongewenst geluid te absorberen en dit in evenwicht te brengen met akoestische maatregelen om een ontwerp te maken dat er net zo goed uitziet als het klinkt.

De holistische ontwerpbenadering zal van invloed zijn op hoe producten en oplossingen het welzijn ondersteunen en mensen helpen contact te maken met de natuur.

Christian Klinge

Innovation Director bij Rockfon

Een voelbaar interieur

De texturen van interieurelementen kunnen een grote invloed hebben op hoe een ruimte eruitziet en aanvoelt. Het kiezen van een visuele esthetische aantrekkingskracht met zorgvuldig geselecteerde texturen, oppervlakken en materialen kan het comfort bevorderen en interactie aanmoedigen. Het gebruik van natuurlijke elementen kan het geluk en het welzijn vergroten, omdat het een motor is voor verbinding tussen de inzittenden. Een balans tussen harde en zachte materialen, ruw en glad, zorgt voor een volledig functionele ruimte.

Een ruimte met visuele aantrekkingskracht  

Het uiterlijk van het ontwerp spreekt ons meest voor de hand liggende gevoel aan. Hoe het eruit ziet, het kleurenschema, de verlichting en het gebruik van natuurlijke elementen zullen onze stemming, productiviteit en welzijn beïnvloeden. De uitstraling vereist een zorgvuldige afweging omdat het een gewenste respons stimuleert, waarbij kleuren een van de belangrijkste componenten zijn om het interieur te koppelen aan een merk of een specifieke emotie. Het roept bepaalde stemmingen op die aansluiten bij de esthetische visie en het ontworpen gevoel van de ruimte.

Voeg een eigentijdse biofiele textuur toe aan jouw ontwerpen met Rockfon® Senses

De akoestische panelen van Rockfon Senses, gemaakt van geurige bloemen, grassen en bladeren van alpenweiden, vangen de tastbare schoonheid van de natuur en voegen een frisse look toe aan je interieurontwerp.

Wij vinden het belangrijk om voor elk zintuig te ontwerpen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Organoid Technologies GmbH uit Oostenrijk om deze productlijn te creëren — een combinatie van de beste geluidsabsorberende eigenschappen van steenwol en de natuurlijke, mooie materialen van Organoid®.

Rockfon Senses is ontworpen om biofiele ruimtes te creëren door de schoonheid van de natuur naar binnen te brengen. Naast uitstekende akoestische prestaties, creëren de texturen die van nature geruststellend zijn een buitengewone ervaring die alle zintuigen stimuleert. Bovendien zijn de gebruikte materialen duurzaam geproduceerd en met de hand afgewerkt met 100% organische materialen in een CO2 -neutrale faciliteit, dus door Rockfon Senses te gebruiken, draag je in hoge mate bij aan de groei van de groene architectuurtrend.

"Rockfon Senses is eenvoudig te integreren in je ontwerp. Het assortiment wandpanelen is verkrijgbaar in vijf natuurlijke oppervlakken - van frisse lentebloemen tot delicate gevallen bladeren of getextureerd alpenhooi. Nadat je het oppervlak hebt gekozen dat bij je ruimte past, duurt de installatie slechts een paar minuten, het is net zo eenvoudig als het ophangen van een muurschildering aan de muur. Plug-and-play. Nodig een stukje natuur uit in jouw interieurontwerp en geniet van de rust en stressverlichting die een groene omgeving biedt met klasse A geluidsabsorberende eigenschappen", zegt Marie Oskarsson, Product Manager bij Rockfon.

Bezoek de Rockfon Senses-productpagina voor meer informatie.