Rockfon lanceert Rockfon® Mono® Acoustic

4 september 2017

Het hoogst geluidsabsorberende plafond met gladde stucwerkuitstraling

1/6

Rockfon (onderdeel ROCKWOOL), leverancier van akoestische plafondoplossingen, introduceert het Rockfon® Mono® Acoustic-plafond. Dit innovatieve naadloze, egaal witte plafondsysteem combineert de uitstraling van een glad gestuct plafond met de hoogst mogelijke geluidsabsorptie (tot αw = 1,00, Klasse A). Het is hiermee het meest akoestische monolitische plafond op de Europese markt. De panelen van de vernieuwde plafondsysteemoplossing worden geplaatst op een metalen profielsysteem, daarna afgevuld met Rockfon® Mono® Acoustic powder filler en afgewerkt met de nieuwe Elegant Render. Deze zuiver witte afwerklaag (L-waarde 94,5) bevat microscopisch kleine korrels (gemiddelde korrelgrootte van 22 micron) en natuurlijke bamboovezels en marmerpoeder. Deze combinatie zorgt voor de open structuur, essentieel voor de geluidsabsorptie, en een zeer egale uitstraling van het plafond. Het plafondsysteem levert eveneens een substantiële bijdrage aan een optimale lichtreflectie (87%) en lichtdiffusie (> 99%). Plafonds in Rockfon® Mono® Acoustic zijn toepasbaar in grote en kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten, in elk segment. Ze kunnen vlak of golvend worden uitgevoerd en in kleur worden geleverd. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt het systeem door installateurs gemonteerd die zijn opgeleid en gecertificeerd door Rockfon. Installateurs brengen met behulp van een airless verfspuit drie dunne lagen aan die elk in 2 tot 3 uur drogen (bij 20 graden Celsius en RV tussen 40%-60%). Hierdoor is het mogelijk om de afwerklaag in één dag aan te brengen. Eventuele beschadigingen zijn dankzij de airless spuitmethode eenvoudig te repareren. Rockfon® Mono® Acoustic met Elegant Render is onder andere toegepast in het oncologisch zorgplein van het MCH Antoniushoeve in Leidschendam.

Met het Rockfon® Mono® Acoustic plafondsysteem voorziet Rockfon in de vraag naar plafonds met een moderne uitstraling en zeer goede akoestische eigenschappen. Frank Winters, market intelligence manager van Rockfon: ‘Goede akoestiek wordt door de vraag naar gezonde gebouwen steeds belangrijker voor opdrachtgevers en architecten. Mensen voelen zich daarbij meer op hun gemak en presteren beter. Traditionele oplossingen zoals het systeemplafond zijn wel akoestisch, maar sluiten niet aan bij de look and feel van nu. Een modern gestuct plafond doet dat wel, maar is weer niet akoestisch. Rockfon® Mono® Acoustic biedt het beste van twee werelden: een functioneel en fraai plafond.’

Het innovatieve plafondsysteem is onder andere toegepast in het oncologisch zorgplein van het MCH (Medisch Centrum Haaglanden) Antoniushoeve in Leidschendam. ‘Patiënten die er binnenkomen, moeten zich veilig voelen’, licht Remco Landman van Prent-Landman architecten uit Den Haag de keuze voor het product toe. ‘Daarom hebben we de ruimte ontworpen als een huiskamer; met behang en een parketvloer. Het Rockfon® Mono® Acoustic-plafond draagt bij aan de huiselijke sfeer en zorgt dat de gesprekken tussen patiënten en hun zorgverlener in alle vertrouwelijkheid kunnen worden gevoerd. De plafondoplossing onderscheidt zich doordat het niet alleen akoestisch goed presteert, maar er ook schitterend uitziet.’ Het architectenbureau heeft tevens Rockfon® Mono® Acoustic toegepast in een deel van de centrale hal van de nieuwbouw van het ziekenhuis.

Gecertificeerd installateur Final Finish uit Heerhugowaard plaatst het Rockfon® Mono® Acoustic plafondsysteem in MCH Antoniushoeve. Floris van der Ben, compagnon: ‘Voor ons was het even wennen om de Elegant Render met een airless spuitsysteem aan te brengen, maar het werkt heel prettig en eventuele beschadigingen zijn makkelijk te repareren.’ De korte droogtijd (per laag 2 à 3 uur droogtijd bij 20 graden Celsius en RV tussen 40%-60%) is voor Van der Ben de grootste winst. ‘Wij kunnen meer lagen op een dag aanbrengen. Hierdoor hoeven we minder vaak terug en de aannemer kan eerder verder met zijn werkzaamheden.’

Vanaf 1 september is het nieuwe Rockfon® Mono® Acoustic plafondsysteem verkrijgbaar in de Benelux. Kijk hier voor meer informatie.

Het Rockfon® Mono® Acoustic plafond in MCH Antoniushoeve is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Afbouw- en montagebedrijf Boom & Zonen BV en Final Finish.