Rockfon plafond- en wandoplossingen zijn nu Cradle to Cradle Certified®

30 maart 2021

Rockfon heeft Cradle to Cradle v3.1 certificering klasse Bronze en Silver behaald voor 90% van de producten die in Europa geproduceerd worden.

Bij Rockfon zijn we continu bezig met het verminderen van onze emissies in het productieproces en de supply chain. We leggen de lat hoog om producten te ontwikkelen die slim, mooi en duurzaam zijn. Onze akoestische productoplossingen zijn gemaakt van natuurlijk gesteente. Dat maakt ze circulair en volledig te recyclen.

De beslissing om onze akoestische oplossingen te laten certificeren binnen het Cradle to Cradle Certified Products Program is gedreven door onze toewijding en filosofie om producten te maken die een positieve invloed hebben op mensen en onze planeet. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft één van de meest complete en volledige standaarden voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een positieve invloed hebben op vandaag en de dag van morgen.

Duurzaamheid vormt de basis van het onderzoek en ontwikkeling dat door de Research & Development afdeling gedaan wordt. We zijn dan ook trots om onderdeel van de ROCKWOOL Group te mogen zijn. Altijd strevend naar duurzaamheid en het bouwen van een betere toekomst door het reduceren van CO2 in de bedrijfsvoering en waardeketen. Dit wordt gedreven en meetbaar gemaakt met zogenoemde Science-Based-Targets (SBTi). Het is niet alleen belangrijk voor ons; het is ook belangrijk voor onze klanten.

In mei 2020 zijn we het proces gestart om Cradle to Cradle certificering te behalen voor 90% van ons portfolio akoestische oplossingen. Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met onze supply chain partners aan cruciale aspecten van onze producten en bedrijfsvoering, waaronder materiaal veiligheid en gezondheid, product circulariteit, schone lucht & klimaatbescherming, beheer van water & grond en sociale voorzieningen.

“We zijn erg trots op deze prestatie en blij dat we het nieuws kunnen delen met ons klanten en partners.” zegt Magdalini Psarra.

“We zijn continu bezig met het verbeteren van onze voetafdruk en prestaties als bedrijf. Ons streven naar duurzaamheid wordt nu ook onderschreven door de deelname aan het Cradle to Cradle Certified Products Program.”

Magdalini Psarra

Public Affairs and Sustainability Manager bij Rockfon

“Als één van de eerste bedrijven hebben wij onze producten, in de meeste categorieën, laten beoordelen onder de Cradle to Cradle Certified Version 4.0 pilot standaard. Hiermee laat de ROCKWOOL Group zien dat ze een leidende positie inneemt. Het is van onschatbare waarde om een zo uitgebreid en compleet mogelijk wetenschappelijk gefundeerd kader te gebruiken dat de transformatie en innovatie stuurt van onze producten die we vandaag maken voor de dag van morgen.”, zegt Dr. Christina Raab, Vice President.

Bezoek onze Cradle to Cradle website voor meer informatie.

Over het Cradle to Cradle Products Innovation Institute

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute is een van de drijvende krachten achter de circulaire economie voor producten die een positieve impact hebben op mensen en de planeet. Met het Cradle to Cradle Certified® Products Program zet het instituut de mondiale standaarden voor producten die veilig, circulair en verantwoordelijk geproduceerd zijn.

Cradle to Cradle wordt gebruikt door toekomstgerichte ontwerpers, merken, retailers en fabrikanten in de gehele supply chain. Om zo materialen en producten te innoveren en te optimaliseren in lijn met ’s werelds meest geavanceerde, op wetenschap gebaseerde, maatstaven voor materiaal veiligheid en gezondheid, product circulariteit, schone lucht & klimaatbescherming, beheer van water & grond en sociale voorzieningen.

Het instituut is ook aanjager van de mondiale verandering naar een circulair economie met behulp van partnerships en samenwerkingsverbanden. Hiermee geeft men het zakenleven, overheden en andere belanghebbenden de technische kaders en kennis die benodigd is om de manier waarop producten ontworpen en gemaakt worden te transformeren.

Voor meer informatie bezoek de Engelstalige Cradle to Cradle Products Innovation Institute website.