Ontwerp op maat: laat jouw verbeelding de vrije loop met Rockfon® Eclipse Customised eilanden

Breng persoonlijkheid, stijl en akoestische uitmuntendheid aan in jouw interieurs met onze Rockfon Eclipse Customised eilanden. Laat creativiteit de vrije loop en creëer modulaire ruimtes zonder ongewenst geluid, in elke vorm en kleur.

rockfon eclipse customised

Rockfon® Eclipse Customised

Op maat gemaakte ontwerpen openen de deur naar betere prestaties

Harvard Business Review benadrukt dat als een bedrijf projectdoelen wil bereiken, de teamleden elkaar fysiek moeten ontmoeten en met elkaar moeten communiceren. Modulaire kantooromgevingen kunnen helpen, omdat communicatie, creativiteit en samenwerking in deze omgeving beter kan plaatsvinden.

Op maat gemaakte interieurs sluiten perfect aan bij de modulaire kantoorbenadering. Nu de traditionele, opeengepakte kantoorruimtes plaats maken voor dynamische, open kantoren, moet het ontwerp van de werkruimte flexibel zijn om ruimte te bieden aan creativiteit en verschillende werkwijzen te bevorderen, met multifunctionele ruimtes en zones. Met op maat gemaakte ontwerpen kunnen bedrijven hun merkidentiteit versterken, de esthetiek van het interieur aanvullen en de ruimte ten volle benutten.

Als de omgeving comfort biedt met de juiste verlichting, gematigde temperatuur, visuele esthetiek en een rustige geluidsatmosfeer, is de workflow efficiënter. Rekening houdend met hoeveel tijd een persoon doorbrengt in de kantooromgeving, moet het interieurontwerp een comfortabele en gezonde ruimte creëren waar de medewerkers van hun dag genieten. Met andere woorden, op maat gemaakte ontwerpen bieden de werkruimte veel persoonlijke en professionele voordelen.

Een holistische, op maat ontworpen werkomgeving ondersteunt creativiteit

Een werkplek op maat helpt bij het faciliteren en ontwikkelen van creativiteit. Creativiteit is zonder twijfel een van de meest waardevolle valuta in de wereldeconomie. Het stelt bedrijven in staat hun commerciële aanbod te differentiëren en geeft hen een concurrentievoordeel in een overvolle markt. In de moderne wereld staat creativiteit gelijk aan productiviteit, waarbij het vermogen van organisaties om voortdurend te innoveren met hun productportfolio direct gekoppeld is aan de groei van het bedrijf.

Een creatieve werkruimte moet de medewerkers op hun gemak stellen, en het is belangrijk dat ze de mogelijkheden en benodigdheden krijgen die ze nodig hebben om productief te zijn. Dit omvat zaken als voldoende kantoorruimte, comfortabel meubilair, en verschillende hubs die verschillende werkwijzen stimuleren.  Wanneer saaie, in massa geproduceerde meubels worden vervangen door unieke, op maat gemaakte interieurelementen, wordt de stemming van de medewerkers verbeterd. 

Ontwerpen op maat in elke vorm en kleur

Kleuren en de invloed daarvan op de mens staan de laatste jaren volop in de belangstelling. Bij het zien van een kleur wordt een fysieke ervaring op gang gebracht, waarna de hypothalamus van de hersenen de informatie ontvangt en onze stofwisseling, gedragspatronen en emotionele reacties regelt. 

Elke kleur roept een emotionele reactie op die verder gaat dan de sfeer en het gevoel van de ruimte. Het integreren van het juiste kleurenpalet kan direct in verband worden gebracht met een beter lichamelijk welzijn. Het kleurenpalet moet verder gaan dan de traditionele neutrale tinten, omdat het toepassen van meer heldere kleuren een explosie van energie en levendigheid in de ruimte brengt. Met andere woorden, interieurs met kleuren op maat moeten de juiste balans vinden tussen comfort, warmte, neutraliteit, en op de natuur geïnspireerde ontwerpen.

Kunstwerken zijn een ander instrument voor bedrijven om in te zetten om een open werkomgeving te creëren. Ze kunnen de waarde en visie van bedrijven op een innovatieve en creatieve manier weerspiegelen. Op maat gemaakte kunstwerken en merkgeïnspireerde hedendaagse kunstinstallaties spelen een ondersteunende rol in een persoonlijke ervaring en brengen een creatieve sfeer op gang.

Omdat organische vormen een comfortabele en ongedwongen sfeer toevoegen, vervangen ze de standaard recht-toe-recht-aan toepassingen. Door deze nieuwe trends op te nemen in zowel kunst op de muur als de plafonds, helpen ze een statement te maken, het gevoel van een ruimte te veranderen en de merkidentiteit te visualiseren.

Over het geheel genomen biedt de holistische, op maat gemaakte ontwerpbenadering ruimte voor nieuwe initiatieven, nieuwe ontwerpvisies en verschillende hubs om medewerkers aan te moedigen buiten de gebaande paden te denken en met nieuwe ideeën te komen.

Creëer je eigen design met Rockfon Eclipse Customised

Het is tijd om jouw creativiteit de vrije loop te laten met Rockfon® Eclipse Customised. Deze productlijn geeft je de volledige vrijheid om interieurelementen op maat te maken, waarbij unieke persoonlijkheden en stijl worden gecombineerd met akoestische uitmuntendheid.

Met de beste geluidsabsorptie in zijn klasse kunnen deze hangende akoestische eilandoplossingen een rustgevende samenwerkingsomgeving creëren, waar mensen zich gelukkig, comfortabel en productief kunnen voelen. Bovendien biedt het modulaire ontwerp je mogelijkheden om te kiezen uit verschillende vormen, kleuren en formaten.

De prestaties van onze Eclipse-producten zijn gewoonweg uitstekend. Het is nu aan jou om te beginnen met ontwerpen. Je kan de branding van het bedrijf onderstrepen met het introduceren van specifieke kleuren of de elementen gebruiken als bewegwijzering door het gebouw. Je hebt volledige vrijheid om te ontwerpen zoals je wilt, en ik kan niet wachten om te zien wat je creativiteit met deze nieuwe opties in je interieur zal brengen.

Marie Oskarsson

Product Manager Rockfon

Je kan spelen met elke denkbare vorm en kleurencombinatie, of je kan werken met onze door designers geselecteerde Colours of Wellbeing, die speciaal gekozen zijn om de gebruikers energie te geven, te laten focussen, ontspannen of te inspireren. Het is de kostenefficiënte manier om zowel karakter als akoestische harmonie te brengen in multifunctionele, moderne interieurs. 

Geef je verbeelding de vrije loop met Eclipse Customised eilanden in elke stijl, vorm of kleur. 

Bezoek de Rockfon Eclipse Customised productpagina voor meer informatie