Rockfon renoveert kantoor in België met oog op duurzaamheid en welzijn

5 oktober 2022

Na een grondige renovatie zijn het Belgische kantoor en de fabriek van Rockfon in Wijnegem in oktober 2022 klaar voor gebruik. Voor de start van het project werd de keuze gemaakt om het oude kantoor volledig te renoveren voor een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek.

Het gerenoveerde Belgische kantoor van Rockfon en de fabriek in Wijnegem

Het gerenoveerde Belgische kantoor van Rockfon en de fabriek in Wijnegem

Het kantoor en de fabriek in Wijnegem bieden sinds 1966 onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, dankzij de innovatieve oplossingen van de ROCKWOOL Group voor zowel het interieur als het exterieur van het gebouw. In de hele kantoorruimte zijn zeer innovatieve akoestische oplossingen toegepast. Bovendien wordt door het gebruik van ROCKWOOL isolatie het energieverbruik met meer dan 76% vermindert. Afgelopen vrijdag werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië.

Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot Rockfon om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing is perfect in lijn met het doel van de ROCKWOOL Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen.

Wij zijn verheugd dat we onze medewerkers weer kunnen verwelkomen in een comfortabel en inspirerend kantoor. Mede dankzij de kracht van rotswol, zijn we in staat het energieverbruik met driekwart te verminderen terwijl we het comfort van onze medewerkers verhogen. Wij hopen met deze renovatie een voorbeeld te stellen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Parik Chopra

Managing Director Rockfon Europe and Asia

Voor de renovatie van het gebouw zijn zowel innovatieve exterieur- als interieuroplossingen gebruikt. Het toepassen van diverse geavanceerde rotswoloplossingen vormde een belangrijk onderdeel van het project. Op het parkeerterrein is Rockflow van ROCKWOOL gebruikt om regenwater op te vangen, vast te houden en te infiltreren. De gevel van het gebouw werd afgewerkt met rotswoloplossingen van Rockpanel, met een metalen uitstraling, perfect passend bij de fabriek die ophangsystemen van metaal produceert.

Om de beste energie-efficiëntie te bereiken, werden bovendien het dak en de muren geïsoleerd met behulp van verschillende isolatieoplossingen van ROCKWOOL. En tot slot werden diverse akoestische plafond- en wandoplossingen van Rockfon gebruikt om het beste binnencomfort te bereiken.

“Doe wat je zegt - Dat is een exacte beschrijving van het hele renovatietraject van concept tot implementatie. Samen met professionele partners is het ons gelukt om verschillende ROCKWOOL producten in een state-of-the-art werkplek te integreren voor onze medewerkers. Daarmee hebben we niet alleen onze ecologische voetafdruk verbetert, maar is het ons ook gelukt om een werkplek te ontwikkelen die creativiteit, teamwork en efficiëntie ondersteunt.” zegt Mostafa Alkhamrichi, Operations & Development Director Rockfon Europa & Asia.

Hij gaat verder: “Onze medewerkers zijn altijd al trots geweest om te werken aan de oplossingen die wij leveren aan onze klanten. Nu zijn ze nog trotser om te werken in een omgeving waar je echt de kracht en effecten van een goed binnenklimaat kunt ervaren. Om reacties als ‘Nu werk ik weer liever op kantoor in plaats vanuit thuis’ en ‘Dit is echt wie wij zijn’ te horen. Dat is voor mij het bewijs dat we een werkplek hebben gecreëerd in zowel de kantoren als de fabriek, die aantrekkelijk is voor bestaande maar ook voor onze toekomstige medewerkers.”

Doe wat je zegt - Dat is een exacte beschrijving van het hele renovatietraject van concept tot implementatie. Samen met professionele partners is het ons gelukt om verschillende ROCKWOOL producten in een state-of-the-art werkplek te integreren voor onze medewerkers.

Mostafa Alkhamrichi

Operations & Development Director Rockfon Europe & Asia

Naast de kantoorrenovatie werd er ook een nieuwe showroom geopend als aanvulling op het trainingscentrum dat zich op de terrein bevindt. Klanten uit heel Europa kunnen nu de faciliteit bezoeken en de eindeloze mogelijkheden zien van de akoestische plafond- en wandoplossingen in verschillende kleuren, texturen en vormen.

Daarnaast zijn er, door de aanwezigheid in Wijnegem verder uit te breiden, nu nog meer mogelijkheden ontstaan voor potentiële werknemers.

Wil je meer weten over de innovatieve oplossingen die in dit renovatieproject zijn toegepast, een rondleiding krijgen in de Rockfon Showroom of deel uitmaken van Rockfon in Wijnegem, neem dan contact op met het Rockfon Benelux team.