Rockfon Wijnegem klaar voor de toekomst

10 oktober 2018

De Chicago Metallic™ fabriek van Rockfon® in Wijnegem start dit jaar met een project rond innovatieve arbeidsorganisatie.

Door het implementeren van deze nieuwe organisatie maakt Rockfon zijn fabriek en zijn medewerkers weerbaarder en wendbaarder en daarmee klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Centraal in dit project staan de motivatie, betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Rockfon wordt immers, zoals de meeste Belgische bedrijven, geconfronteerd met een vergrijzing van de werknemerspopulatie en de schaarste op de arbeidsmarkt aan technische profielen. 

Het regelvermogen wordt daarmee namelijk directer op de werkvloer gelegd.

Samen met de medewerkers zal een nieuwe vorm van teamwerk worden ontworpen en opgezet. Dit stelt de organisatie in staat om te werken aan een grotere betrokkenheid van de productiemedewerkers bij het besluitvormingsproces. Het regelvermogen wordt daarmee namelijk directer op de werkvloer gelegd. Ook zal worden ingezet op het beter benutten van de competenties en talenten van de medewerkers waardoor Rockfon tegelijkertijd als werknemer aantrekkelijker wordt voor nieuwe medewerkers. 

Dit project geniet financiële ondersteuning van ESF.

Gerelateerde artikelen