Waarom en hoe je akoestische baffles installeert in je volgende project

25 februari 2020

Met akoestische baffles van Rockfon profiteer je van diverse voordelen: van een verbeterde akoestiek, meer ontwerpvrijheid en een grotere lichtinval tot makkelijke installatie en onderhoud. In dit artikel gaan we in op de voordelen en laten we je zien hoe makkelijk het installatieproces is.

Akoestische baffles in een kantoor

Lysgården, Noorwegen

De voordelen van loshangende akoestische baffles

Bij het ontwerpen van een nieuwbouw- of renovatieproject moet rekening worden gehouden met vele factoren zoals de esthetiek van het ontwerp, de functionaliteit van de oplossingen, het installatiegemak en nog veel meer. Dit alles bij elkaar brengen, kan heel uitdagend en tijdrovend zijn.

Voor het akoestisch plafond zijn er vele opties en oplossingen te overwegen. Van systeemplafonds tot eilanden en baffles, elk met zijn eigen voordelen afhankelijk van de behoeften van het specifieke gebouw.

Een van de oplossingen die steeds populairder wordt, zijn baffles. Baffles zijn geweldig voor bepaalde soorten installaties en kunnen verschillende voordelen bieden.

  • Voor wie ongehinderde lichtinval wil, bijvoorbeeld via ramen in het dak, zijn baffles de perfecte oplossing.
  • De uitlijning en afstand tussen de afzonderlijke baffles kan door de ontwerper worden bepaald en maakt zo een breed scala aan ontwerpen en uitstralingen mogelijk.
  • Baffles worden verticaal opgehangen en blokkeren dus niet het plafond. Hierdoor kan het bouwkundig plafond voldoende worden blootgesteld als dit nodig is om als thermische massa te dienen voor het verwarmen/verkoelen van het gebouw.
  • Baffles zijn een ideale oplossing voor een lawaaierige binnenruimte, waar regelmatige of ongehinderde toegang tot installaties in het plafond nodig is.

Baffles kunnen met minimale hinder worden geïnstalleerd. Daardoor vormen ze een snel en efficiënt hulpmiddel om de akoestische eigenschappen van een ruimte aan te passen. Met onze installatievideo's en stap-voor-stap uitleg kun je in je volgende project baffles perfect installeren en profiteren van bovengenoemde voordelen. In de video hieronder zie je hoe het werkt.

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White

Ons assortiment akoestische baffles

Het Rockfon baffles assortiment bestaat uit de volgende oplossingen voor verschillende toepassingen:

  • Rockfon Contour® – Budgetvriendelijke en mooie baffles zonder kader
  • Rockfon® Universal™ Baffle – Creatieve en innovatieve akoestische oplossingen, beschikbaar in wit en 33 inspirerende kleuren uit het Rockfon Color-all gamma
  • Rockfon Humitec® Baffle – Gemakkelijk te installeren, vrijhangende akoestische oplossingen, ideaal voor vochtige omgevingen zoals zwembaden en ruimtes die regelmatig moeten worden gereinigd
  • Rockfon® Industrial™ Baffle – Functionele akoestische baffles die het lawaai van machines in industriële omgevingen kunnen dempen

Bekijk onze productpagina's hieronder en lees meer over de specifieke producten en hun voordelen.

Gerelateerde artikelen