Ruimtes die even sensationeel zijn als ze klinken met Rockfon Mono Acoustic

Creëer een architecturaal meesterwerk met een tijdloos, kenmerkend ontwerp en briljante akoestiek, door Rockfon Mono Acoustic toe te passen.

rockfon mono acoustic

Rockfon® Mono® Acoustic in het gerechtsgebouw van Amsterdam

Een tijdloos ontwerp verbindt de locatie met zijn omgeving en laat kenmerken in elkaar overlopen. De keuze van kleuren, texturen, vormen en materialen weerspiegelen en camoufleren de ruimte in diens omgeving en doeleinden. 

Modulair architectonisch ontwerp met duurzame materialen voor een bestendige toekomst

Architectuur is een actieve sector die gemakkelijk nieuwe informatie, communicatievormen en technologie in hun vakgebied toepast. Het doel van architectonisch ontwerp is om het leven van mensen te verbeteren en beweegt zich naar mindfulness, welzijn en comfort in de ruimtes. De bedoeling is om tijdloze, vrije, positieve en comfortabele ruimtes te creëren, voor alle fasen en activiteiten in een mensenleven. Met nieuwe technologie in het veld verwelkomt architectuur elementen en ontwerptrends die zich richten op materialen, constructies en nieuwe structuren.

Met de focus op duurzaamheid, moeten bouwmaterialen gerecycleerde materialen en gesloten-lussystemen promoten, terwijl ze duurzame certificeringen verkrijgen zoals WELL, LEED, BREEAM - om er maar een paar te noemen. Bovendien bevordert deze milieubewuste architectuurtrend een nauwe relatie met de natuur door het gebruik van natuurlijke elementen en materialen, waardoor tijdloze architectuur wordt gecultiveerd. 

Tijdloos design in een moderne context

Moderne industriële stijl is een boeiende combinatie van de rauwe interieurelementen met natuurlijk licht en hoge plafonds. De hoeken, vormen en lijnen zijn geïnspireerd op traditionele technieken; bij toepassing in een innovatiecontext ziet de moderne industriële stijl echter geen limiet aan creativiteit. Het harmoniseert functionaliteit en minimalisme van de ruimte, terwijl het de glamour en tijdloze schoonheid van verschillende vormen maximaliseert. Het idee van hoogwaardige grondstoffen vormt de basis in het artistieke werk, terwijl onregelmatige, ruwe en gladde oppervlakken het interieurontwerp aanvullen.

De futuristische architectonische ontwerpen verbinden het verleden met de toekomst en zorgen ervoor dat het tijdloos en waardevol blijft. Bovendien is het ontwerpen van een nieuwe gebouw een grote investering in tijd, geld en moeite. Deze nieuwe plek moet dus een aanvulling kunnen zijn op zowel de huidige context als de toekomstige toepassingen. Met andere woorden, architecturale ontwerpen moeten jarenlang worden gewaardeerd en gekoesterd. Het doel van het gebouw kan worden gewijzigd, maar de bouwmaterialen moeten de tand des tijds kunnen doorstaan.

Belangrijke aandachtspunten bij het ontwerpen van tijdloze architectuur

Een architectonisch ontwerp moet alle vijf de 'muren' omvatten, wat betekent dat een plafondontwerp ook belangrijk is voor het creëren van een tijdloos gevoel. Een effen wit plafond kan een ruimte helder en rustig doen aanvoelen, terwijl een getextureerd of gemodelleerd plafond warmte en karakter kan toevoegen. Ten slotte is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken om een organisch en tijdloos gevoel en te creëren. Steen, hout en metaal zijn allemaal geweldige keuzes voor dit doel. De materialiteit en functionaliteit van de ruimte moeten esthetisch en harmonieus in balans zijn.

Daarnaast is verlichting ook een sleutel in het creëren van een gevoel van tijdloosheid. Warme verlichtingsarmaturen zullen helpen om een gezellige sfeer te creëren, terwijl koele LED-verlichting een modernere uitstraling kan geven.

Akoestiek is een andere belangrijke factor om te overwegen bij het ontwerpen van een ruimte. Een slechte akoestiek kan een ruimte oncomfortabel en lawaaierig maken, terwijl een goede akoestiek het aangenamer kan maken.

Steenwol is een uitstekend akoestisch materiaal dat helpt om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Het is ook brandwerend, wat betekent dat het in openbare ruimtes kan worden gebruikt zonder risico op branduitbreiding. Bovendien kunnen plafondpanelen van steenwol helpen om wat meer texturen en visuele aantrekkingskracht aan een ruimte toe te voegen, terwijl ze ook de akoestiek verbeteren.

Leg jouw visie vast in een tijdloos ontwerp met Rockfon Mono Acoustic

Bij het ontwerpen van binnenruimtes kan het een echte uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat de ruimte niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een comfortabele omgeving vertegenwoordigt voor gebruikers om tijd door te brengen.

Klaar om buiten de gebaande paden te denken? Denk dan eens aan Rockfon® Mono® Acoustic. Deze innovatieve oplossing laat het toe om in één enkele meesterzet een kenmerkend ontwerp te combineren met een briljante akoestiek Mono Acoustic is gemaakt van duurzaam gewonnen, recycleerbare steenwol en weerspiegelt de hedendaagse tijdloze designtrends door het gebruik van duurzaam materiaal en strakke organische oppervlakken.

“Rockfon Mono Acoustic levert een enorme bijdrage aan het welzijn van de gebruikers, en niet alleen door de verbetering van de ruimteakoestiek. Mono Acoustic biedt 87% lichtreflectie en 99% lichtdiffusie - waardoor ook de natuurlijke lichtverspreiding van elke ruimte wordt verbeterd. Dit vermindert op zijn beurt de behoefte aan felle kunstmatige verlichting. Studies hebben aangetoond dat hoe meer natuurlijk daglicht je overdag krijgt, hoe beter je 's nachts slaapt - dus tijd doorbrengen in een ruimte met Rockfon Mono Acoustic heeft een positief effect op het individuele welzijn, niet alleen in het gebouw, maar ook lang nadat je bent vertrokken,” verteld Frank Winters,  Productmanager bij Rockfon.

Rockfon Mono® Acoustic opent onbeperkte mogelijkheden om ontzagwekkende architecturale plafonds te ontwerpen en vorm te geven met een verbluffende lichtinval en een sublieme akoestiek. Vlak of schuin gemonteerd, jouw creativiteit is vrij om te ontplooien.

Maak jouw ontwerpen niet alleen lawaaibestendig, maar ook toekomstbestendig. Laat Rockfon Mono Acoustic aanluiten op jouw wanden en plafond om een kenmerkend ontwerp te creëren, die bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers. Begin met ontwerpen en ga naar Rockfon Mono Acoustic en creëer samen met ons jouw volgende akoestisch ontwerp. 

Bezoek de productpagina van Rockfon® Mono ® Acoustic voor meer informatie

Het Rockfon Mono Acoustic plafond dient in de transparante foyer eigenlijk als blikvanger, omdat het een naadloos, vlak en fijnkorrelig strak systeem is, waarin allerlei installaties weggewerkt kunnen worden. Daarnaast voldoen deze systemen volledig aan de akoestische eisen waaraan deze hoge, publieke ruimte moet voldoen.

Luuk Dietz

Architect en projectleider bij KAAN Architecten