De akoestische plafondoplossingen van Rockfon zijn op grote schaal geïnstalleerd door het hele Forth Valley Royal Hospital.

Het £ 300 miljoen kostende ziekenhuis biedt onderdak aan de acute hulpdienst in nieuwe hypermoderne gebouwen en zorginstellingen, die voorheen werden aangeboden in Falkirk en Stirling.

Forth Valley Royal Hospital werd gebouwd door Laing O'Rourke als onderdeel van een consortium onder leiding van Forth Health (een joint venture tussen John Laing en het John Laing Infrastructure Fund) en Serco als FM provider. Het  nieuwe ziekenhuis heeft 860 opnameplekken en is momenteel het grootste National Health Service project in Schotland. 

Linear Projects Ltd uit Glasgow en Manchester, een Rockfon Plafond Partner (RPP), installeerde in totaal 82.000 m2 Rockfon MediCare plafondpanelen waaronder 60.000 m2 standaard plafondpanelen (600x600 mm en 1200x1200 mm) met 24 mm grid in de algemene ruimtes, verpleegafdelingen, kantoren en vergaderruimtes. In de gangen en circulatiezones werd MediCare Plus (2400x600 mm) gebruikt. Voor de sanitaire ruimtes, overige vochtige ruimtes en de keukens werden standaard panelen met 24 mm corrosiebestendig ophangsysteem gekozen. 

"Rockfon bleek een waardevolle partner te zijn voor Linear Projects in het Forth Valley Acute Hospital-project," zegt Stephen Holmes, MD bij Linear. "Ze waren in staat om te voldoen aan de behoeften van de Forth Valley Board en Laing Rourke, zonder concessies te doen aan de kwaliteit, waarde of service. Of het nu ging om het aanpassen van hun MediCare systeem aan Radiology Suites of aan de vochtige ruimtes, Rockfon bood altijd de beste oplossing voor de klant.”

"Het MediCare assortiment van Rockfon is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne ziekenhuizen en zorginstellingen. HTM 60, compliant in de categorieën 2, 3, 4, 5 en 6,  is recentelijk uitgebreid en biedt nu vier prestatieniveaus (MediCare Royal, Plus, Air en Block) om te voldoen aan de behoeften van verschillende risicozones, inclusief gebieden met een laag risico, zoals administratiekantoren en wachtruimtes, maar ook de risicovolle zones zoals operatiekamers en intensive care.

Net als alle andere Rockfon-producten draagt MediCare niet bij aan verspreiding van micro-organismen en biedt het geen voedingsbodem voor schadelijke micro-organismen, waaronder MRSA. 

Het MediCare-assortiment heeft een Clean Room Classificatie klasse ISO 5 wat duidt op een zeer beperkte stofafgifte. Het MediCare Royal paneel kan eenvoudig worden gereinigd met een stofzuiger of vochtige doek, terwijl MediCare Plus en MediCare Air effectief kunnen worden gedesinfecteerd met stoom.

Het MediCare-assortiment is ideaal in elke ruimte in een ziekenhuis of andere zorginstelling, met een keur aan prestatiemogelijkheden om aan de meest veeleisende omgevingen te voldoen.

Forth Valley Royal Hospital

Stirling Road
Larbert FK5 4WR
England

Toegepaste producten:
Toegepaste producten:
Toegepaste producten:
Toegepaste producten:
Toegepaste producten:

Forth Valley Royal Hospital

Land:United Kingdom
Plaatser:Linear Projects Ltd
Kantafwerking:A24
Afmeting:600 x 600, 1200 x 600