bucket_iconCreated with Sketch.Met behulp van Rockfon producten kunt u punten scoren voor EPD credits in de certificering voor "groen" bouwen.

Onze onafhankelijk gecontroleerde milieuproductdeclaraties (EPD's) documenteren duidelijk de milieuprestaties van onze producten.

Big picture city outdoor
Union Square San Francisco. Outdoor, people.

De milieueffecten worden uitgedrukt door berekening van het effect van onze producten van de "wieg tot het graf". Dit betekent dat wij onze milieueffecten meewegen vanaf de bron (aanschaf van grondstoffen, winning en vervoer naar onze fabriek), net als de impact van onze productie.

Om het milieuprofiel van Rockfon producten te communiceren, hebben wij onze milieuproductdeclaraties (EPD's) vereenvoudigd. U kunt nu twee EPD's vinden; de ene voor onze producten met een hoge dichtheid en de andere voor onze producten met lage dichtheid.

Door de specifieke Rockfon EPD's te gebruiken – onafhankelijk beoordeeld – kunnen onze klanten maximum scoren om hun LEED®, BREEAM® of DGNB® bouwcertificeringen te verkrijgen. De transparantie en consistentie van onze EPD's – volgens EN15804 standaard – stellen onze klanten in staat de uitkomsten te gebruiken voor de berekening van de levenscyclus (LCA) van het gebouw, die vereist is om hoogwaardige certificeringen te verkrijgen.

We moeten hard blijven werken om nog betere producten te maken en een kleinere voetafdruk in het proces achter te laten, waarbij duurzaamheid een integraal onderdeel is van onze producten, activiteiten en productontwikkeling.

Jens Birgersson

CEO, ROCKWOOL GROUP
ROCKWOOL Group